Private House West Sussex

Frame Collection at Private House West Sussex

A tired 1960’s bungalow wasn’t Michael Daly‘s clients’ idea of the perfect home but the location in an Area of Outstanding Natural Beauty with a panoramic vista across the Ashdown Forest in West Sussex proved irresistible. As an interior designer with practical experience of both new build and renovation projects, Daly drew up the plans and acted as project manager during the build.

His overriding aims were to transform what had been a dark windowless internal hall and central corridor into a lofty, light-filled space whilst giving the interior and exterior a more contemporary feel. Daly completely reconfigured the room layout, turning the low-ceilinged entrance lobby into a double height entrance hall with stairs leading up to a galleried landing and first floor master bedroom, bathroom and dressing room.

Meticulous attention to detail is matched by decorative flair. In the new hallway a path of patterned tiles – Carpet, from the Frame collection by Ceramiche Refin – leads the eye from the front door to the living room straight ahead and down the passages – on one side to the kitchen and on the other to further bedrooms and the view of woodland visible through a wall of glass. In the kitchen, fifteen vintage glass globes are suspended in three groups from the 4.8m high ceiling. Lighting the kitchen, dining and seating areas, they can be controlled individually to create pools of low level light over the dining table, or combined when required to maximise the the light level. Boldly patterned Majolica and Geometric tiles, also from the Frame range, add colour and individuality to the contemporary style bathrooms.

Private House West Sussex